گفتگوی تلفنی آنکارا و پاریس پیرامون اوکراین و غزه نماینده ترامپ به خاورمیانه می‌آید جزئیات ترور یکی از نیرو‌های فراجا در خاش (۵ اسفند ۱۴۰۳) تصمیم نتانیاهو برای تمدید مرحله نخست توافق تبادل اسرا با حماس قالیباف: موضع جمهوری اسلامی حمایت از دولت، مردم و مقاومت لبنان است توئیت عبری صفحه رهبر انقلاب به مناسبت مراسم تشییع شهید حسن نصرالله (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرط حماس برای مذاکره با رژیم صهیونیستی اوکراین ادعا کرد: تامین نیمی از مهمات روسیه توسط کره شمالی علت محبوبیت سیدحسن نصرالله به گزارش فرانس ۲۴ تجلی وحدت و همدلی ملی در مراسم تشییع شهدای مقاومت پزشکیان:حزب‌الله قوی‌تر مسیر پرافتخار خود را ادامه خواهد داد سرکنسول عربستان در مشهد: روابط عربستان سعودی و ایران تاریخی و مستحکم است سردار سلامی: امروز صهیونیست‌ها افسرده‌اند و حرفی برای گفتن ندارند عراقچی از لبنان عازم ژنو شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رقابت آمریکا و روسیه برای فروش جنگنده‌های نسل جدید بالا گرفت نتانیاهو دوباره علیه ایران لفاظی کرد دستور استاندار خراسان رضوی به دستگاه‌های امدادی برای آمادگی مواجهه با موج سرما اعلام آمادگی زلنسکی برای استعفا تاکید رئیس جمهور لبنان بر برقراری بهترین روابط با ایران عراقچی: جمعیتی که در تشییع شهید نصرالله می‌بینیم بیشتر به یک سیل شبیه است مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شیخ نعیم قاسم: ما اجازه حکومت آمریکا بر لبنان را نمی‌دهیم مراسم بزرگداشت شهدای مقاومت در مشهد برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳)+ویدئو صدور کیفرخواست متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران (۵ اسفند ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: جامعه مهندسی باید پیشران توسعه و مطالبه‌گر زیرساخت‌ها باشد ویدئو | امیر دریادار ایرانی: هاورکرافت پیروزان به زودی به سازمان رزم نداجا می‌پیوندد محل دفن پیکر شهید سید حسن نصرالله کجاست؟ + تصویر و ویدئو از محل آرام‌گرفتن شهید مقاومت آیت‌الله علم‌الهدی: موعظه حسنه، کلید گرایش دل‌ها به‌سوی خداوند است
سرخط خبرها

عوامل تشدید ریزگرد‌ها در مشهد | گردوخاک در سال‌های آینده گسترش می‌یاید

  • کد خبر: ۱۱۰۳۱۲
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۲
عوامل تشدید ریزگرد‌ها در مشهد | گردوخاک در سال‌های آینده گسترش می‌یاید
رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی مشهد با اشاره به عوامل تشدید ریزگردها در مشهد، گفت: این پدیده در سال‌های آینده به‌مراتب بیشتر خواهد شد.

گروه جامعه|شهرآرانیوز؛ رضا اسماعیلی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز درباره دلایل ایجاد ریزگردها و طوفان گردوخاک در استان، اظهار کرد: تغییر اقلیم مهم‌ترین عامل ایجاد ریزگردهاست. منطقه خاورمیانه تحت‌تأثیر این تغییر اقلیم قرار گرفته است که البته این طوفان‌ها و ریزگردها مربوط به امسال و سال گذشته نیست، بلکه چندین دهه است که آغاز شده است و اکنون تبعات آن را می‌بینیم. این پدیده در سال‌های آینده به‌مراتب بیشتر خواهد شد.

وی افزود: نشانه‌های تغییر اقلیم شامل افزایش متوسط درجه حرارت، کاهش روزهای همراه با بارندگی‌های جامع، افزایش پدیده خشک‌سالی و ترسالی و وزش بادهای شدید است.

رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی مشهد با بیان اینکه عوامل ژئوپلوتیک مسئله دیگری است که سبب این تغییرات شده است، تصریح کرد: در کشورهای همسایه ایران مانند سوریه و عراق به‌دلیل نبود ثبات سیاسی، جنگ و ناامنی شاهد ازبین‌رفتن منابع طبیعی، پوشش گیاهی و منابع آب‌های سطحی، فرسایش خاک و بیابان‌زایی شدید هستیم. این عوامل همراه با تغییر اقلیم موجب ایجاد کانون‌های بزرگ گردوغبار و طوفان‌های شدید شده است.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: همچنین باید گفت که ایران از شرق و شمال شرق با کشور ترکمنستان همسایه است. ترکمنستان دارای بیابان بزرگی با نام قره‌قوم است که کانونی برای ایجاد گردوغبار است.

وی سوءاستفاده و استفاده ابزاری از منابع آبی‌های سطحی توسط کشور‌هایی از جمله ترکیه را عامل دیگر وقوع پدید گردوخاک در کشور دانست و گفت: سدسازی‌های بزرگی که روی آب‌های دجله و فرات انجام شده، سبب کاهش میزان آب این رود و به‌دنبال آن ازبین‌رفتن تالاب‌ها و آب‌های زیرزمینی شده است. این عوامل دست‌به‌دست هم داده‌اند که اکنون شاهد وزش باد شدید در کشورهای همسایه و به‌دنبال آن در کشور خودمان باشیم.

اسماعیلی تصریح کرد: همچنین، در داخل کشور نیز گفته شده این عوامل با شدت کمتری وجود داشته است. متأسفانه بیابان‌زایی، ازبین‌رفتن پوشش گیاهی و خشک‌کردن تالاب‌های کشور نیز بر شدت خشکی زمین افزوده است.

رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی مشهد تأکید کرد: طبق بررسی‌ها و رصدها از طریق تصاویر ماهواره‌ای، غالب گردوغباری ایجادشده در غرب کشور، تهران، مرکز و مشهد از کشور عراق و مرز مشترک سوریه و عراق بوده است. این پدیده با کانو‌ن‌های گردوغبار در ایران همراه است و سبب تشدید این پدیده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: قطعا این ریزگردها تأثیری منفی بر کشاورزی دارد. این ریزگردها دارای خاک شور، سدیم و املاح مضری است که پوشش گیاه و بافت خاک را تضعیف می‌کند.

اسماعیلی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از این پدیده به برنامه‌ریزی بلندمدت و مستمر نیاز است، گفت: برنامه‌‌ریزی‌ای که اگر امسال انجام شود ۱۰ تا ۱۵ سال آینده نتیجه آن را می‌بینیم. ابتدا باید در برنامه مدیریت اراضی تغییراتی اساسی انجام دهیم، سپس دیپلماسی محیط زیستی بین کشورها و منطقه به وجود بیاوریم. همچنین باید در سطح کلان و منطقه برنامه‌ریزی شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->